Moje nepostradatelné aplikace

2 minutes | Lukáš Břečka | 10. listopad 2017

Chtěl bych vám zde představit několik aplikací, které používám ať už na MacBooku nebo na iPhone. Většinu z nich používám denně při práci nebo zábavě. Třeba si některou z nich také oblíbíte a začnete ji používat. Pokud aplikaci znáte, můžete mi dát feedback jak aplikaci používáte Vy!

V přehledu opomenu tradiční aplikace jako Twitter, Messenger, apod. Pokusím se zaměřit na méně známé aplikace, které by se vám mohly někdy hodit. Nejedná se tedy o kompletní seznam veškerých aplikací, které mám nainstalované. Těch je samozřejmě mnohem více a jejich seznam by byl mnohem delší.

Aplikace pro iOS

Endomondo

Endomondo používám již několik let pro záznam mého sportovního snažení. Líbí se mi na něm intuitivnost, možnost záznamu pro mnoho různých sportů a možnost naplánovat si treninkový plán. Za ty roky jsem si navíc už udělal vcelku obsáhlou síť kamarádů což mě motivuje k lepším výkonům :)

k dispozici zde

Feedly

Tato aplikace mi na jedno místo přináší články na oblíbených portálech a organizuje je do mnou připravených seznamů. Jedná se o klasickou RSS čtečku s pokročilými funkce jako sdílení, odložení článku na později, apod. Má k dispozici i MacOS i webovou aplikaci, ale převážně ji používám na iPhone nebo iPadu cestou do práce a z práce.

k dispozici zde

Moment

Při instalaci této aplikace jsem se trochu bál. Měří totiž kolikrát za den zkouknu iPhone, jak dlouho jej denně používám apod. Mno, trochuu jsem se vylekal, že na něj trávím třeba 2.5 - 3 hodiny denně. Velkou část ale zabere projíždění RSS čtečky v šalině cestou z a do práce.

k dispozici zde

Spendee

Toto je aplikace pro správu financí. Používám ji už asi 2 měsíce a pomalu začínám získávat přehled za co utrácíme :) Výdaje ale většinou zadávám skrze webovou aplikaci. Velmi se mi líbí moderní design aplikace.

k dispozici zde

Todoist

To-do aplikace do které se snažím zadávat veškěré svoje úkoly abych je nemusel nosit v hlavě. APlikace je dostupná pro všechny běžné platformy a samozřejmostí je synchronizace, plánování tasků apod. Líbí se mi možnost změny barviček pro jednotlivé projekty. Jedna z mála aplikací, za kterou platím.

k dispozici zde

Zonkios

Už nějakou dobu investuji na Zonky. Velmi mi chyběla mobilní aplikace až do chvíle kdy jsem objevil Zonkios. Aplikace je krásně zpracovaná, intuitivní a velice rychle člověk zjistí jak na tom aktuálně je. Pokud na Zonky investujete, určitě doporučuji tuto aplikaci.

k dispozici zde

MacOS

Freedom

Tato aplikace má na starost omezit moje prokrastinování. Dle předem nastavené plánu mi povoluje přístup k Facebooku, Twitteru a dalším vybraným sociálním sítím a to jak na MacBooku tak i na iPhone. O této aplikaci se určitě brzy rozepíši, protože se mi velmi líbí jak funguje.

k dispozici zde

Numi

Chytrá kalkulačka pro macOS. Je trošku geekovská a to se mi líbí. Je možné definovat proměnné a ty dále používat, šikovné jsou převody měn a jiné vychytávky.

k dispozici zde

Komentáře