Výsledky mého běžeckého snažení v roce 2017

1 minute | Lukáš Břečka | 31. prosinec 2017

Je tu konec roku 2017 a rád bych udělal malou rekapitulaci mého běžeckého snažení. Na začátku roku jsem si stanovil dva cíle pomocí SMART metodiky - 1000km a půlmaraton. Jak to dopadlo?

Průběh roku

Při plánování běžeckých cílů na rok 2017 jsem vycházel z toho, kam jsem se dostal v roce 2016 (500km). V hlavě jsem si tedy nastavil dva cíle - uběhnout alespoň 1000km a jeden půl maraton v jakémkoliv čase. Průběh roku ale vypadal trochu jinak než jsem si představoval :)

První dva měsíce jsem něbehal vůbec - sníh, zima, led, nechtěl jsem onemocnět… V březnu jsem končil pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele a předáváním práce na kolegy jsem trávil více času než jsem původně čekal. Už v té době jsem začal pochybovat o dosažení tisícikilometrové mety. Jednoho únorového dne jsem si navíc spočítal, že na uběhnutí 1000km je potřeba uběhnout 10km každý třetí den což jsem si při plánování cílů nějak nepropočítal. Díky tomu jsem zjistil, že už trochu nestíhám.

Od března jsem začal pravidelně běhat, ale dostal jsem se na maximálně cca 100km měsíčně. Letní dovolenou jsem pojal nezvykle aktivně a na řeckém Kosu jsem naběhal za 10 dní více než 50 kilometrů. Mimochodem pár dní po návratu domů na Kosu bylo zemětřesení :)

Posledního prosince jsem tedy doběhl na celkem 800km což zase tak špatný výsledek nebyl oproti 500km z roku 2016. Kdybych nevynechal úplně leden a únor věřím tomu, že bych se namotivoval doběhnout to. K půlmaratonu jsem se nakonec nedostal, nejdelší běh jsem měl cca 15km a i tento cíl jsem si přenesl do dalšího roku :)

Statistiky

Nakonec malá statistika z Endomonda, které používám na záznam mých běžeckých a jiných sportovních aktivit.

Statistika po měsících Endomondo mesíční statistika

Statistika po letech Endomondo roční statistika

Komentáře