365x splněný denní cíl na Apple Watch

3 minutes | Lukáš Břečka | 05. březen 2018

První rok s Apple Watch uběhl velice rychle. Byl jsem docela překvapen minulý týden když mi vyskočila notifikace, že ještě pár dní a získám 365 odměnu.

Opravdu ty hodinky potřebuji?

Pamatuji si, jak jsem si v hlavě obhajoval skutečnost, že právě plánuji utratit cca 12 tisíc korun za něco, co budu nosit na ruce, bude mě to obtěžovat vibracemi a nejspíš to někde rozbiju. Několik let zpět jsem nosil obyčejné hodinky, ale pak jsem je sundal a zjistil jsem, že se bez nich obejdu. Nakonec jsem se rozhoupal a objednal si Apple Watch serie 2 Nike+ 42mm ve vesmírně šedé variantě.

Také si pamatuji jak jsem onoho březnového rána jel do práce a plánoval, že si hodinky v Alze vyzvednu během obědové pauzy. Cestou mě ale překvapila SMS, že jsou hodinky připraveny a mohu si je vyzvednou v 8:00 - původně jsem myslel, že mají otevřeno až od 9:00. Vystoupil jsem tedy kousek od obchodu a šel si je vyzvednout ihned. Po vybalení jsem je ihned začal zkoušet - toho dne jsem moc v práci asi neudělal :)

Spím s hodinkami

AW jsem ze začátku na noc sundával z ruky a nechával je přes noc na nabíječce. Cca 4 měsíce zpět jsem si ale nainstaloval aplikace SleepCycle a SleepMatic a od té doby s hodinkami spím na denní bázi. SleepCycle se mě snaží ráno vzbudit tak, abych byl svěží a v dobu kdy cca mám vstávat. SleepMatic zase měří kvalitu spánku, tepovou frekvenci apod. Díky těmto datům je krásně poznat kdy na mě leze třeba nějaká viroza díky zvýšené tepové frekvenci v noci. Toto zároveň může i indikovat zvýšenou fyzickou aktivitu, kterou tělo vstřebává přes noc. Ze začátku jsem se bál abych hodinky během spánku nerozbil, ale zatím je to v pohodě. Prvních pár nocí mi vadilo, že se hodinky často rozsvěcovaly a budily mě nebo manželku. To jsem ale vyřešil přepnutí do Cinema mode a byl klid.

Výdrž na baterie

Spoustu lidí odrauje nízká výdrž AW na jedno nabití. Bohužel, je to pravda - hodinky nevydrží déle než dva dny na jedno nabití. Je tu ale jedno ALE. Velice rychle jsem si zvykl na takovou denní rutinu. Večer než jdu do sprchy odložím hodinky na nabíječku - ač jsou vodotěsné, nechci je zbytečně vystavovat mýdlu apod. Po cca 45 minutách jsou AW nabité z 50% na 100%. Na ruku je vrátím kolem 9 hodiny večern a tak to opakuji denně. Pro normální uživatele toto opradu není problém - telefon nabíjí většina uživatelů také na denní bázi :)

Zhodnocení

S hodinkama jsem velmi spokojen. Běhám s nimi, plavu s nimi, jezdím na kole a žádný škrábanec jsem jim zatím neudělal. Velice návykové je odemykání macbooku bez hesla - až se kolikrát bojím, že heslo zapomenu :) Objednal jsem si i několik řemínků z Ali expressu, ale za mě nejlepší je originál - jiný se mu prostě nevyrovnal kvalitou zpracování a výdrží. Nedávno jsem si koupil druhý originální řemínek v jiné barvě.

Co mi na AW vadí

  • V zimě hůře reagují - bude to kombinace zmrzlých prstů a prosté zimy
  • Endomondo nemá nativní AW aplikaci takže v AW je jen tenký klient, který ovládá aplikaci v mobilu (to ale není problém AW samotných). Řešením je přechod na Stravu nebo něco jiného, ale na Endu mám spoustu přátel tak se mi do toho moc nechce
  • Zabugovaný watchOS 4.2. Zdá se mi to až neuvěřitelné, že Apple vydal tak špatný software stejně jako iOS 11 :( Už je to několik měsíců, proběhlo několik dalších updatů, ale bugy jsou stále nevyřešeny. Osobně mám problém s připisováním měsíčních odměn. Ačkoliv splním cíl v plce měsíce, oodměna se mi připíše až třeba 10. dne následujícího měsíce - měla by se připsat hned druhý den po splnění.

Zde je ta odměna :)

Apple Watch: 365 splněných denních cílů 1 Apple Watch: 365 splněných denních cílů 2

Komentáře