Moje běžecké plány na rok 2018

1 minute | Lukáš Břečka | 02. leden 2018

Velice nerad si dávám nějaké novoroční předsevzetí. Často dojde k jejich porušení hned za začátku roku a člověk pak může snadno propadnout depresi, že selhal. U běhání ale rád dělám výjimku, protože běhám pro radost. To, že se mi něco nepodaří splnit mě vážně nerozhodí!

Tento rok jsem si naplánoval tři cíle oproti loňským dvěma.

  1. Uběnout více než 1000km, ideálně však cca 1200km
  2. Uběhnout půl maraton (bez stanoveného času)
  3. Zúčastnit se dvou závodů, na které jsem se přihlásil ještě na Silvestra 2017. Raději jsem se přihlásil co nejdřív abych si to časem nerozmyslel. Neplánuji ale čas za který bych chtěl závody zaběhnout. Poběžím pro zábavu a uvidím jestli mě to bude bavit. Přiznám se, že mě trochu děsí představa mačkat se společně s dalšími stovkami lidí před startem…
    • Masaryk Run 2018
    • Sem jsem se přihlásil hlavně kvůli tomu, že už v Brně žiji cca 10 let a ještě jsem se nikdy nedostal na okruh. Každý rok říkám, že už půjdu na MotoGP a každý rok zpohodlním a koukám v televizi.
    • Jsem zvědav na poslední část okruhu, která se běží do kopce. Co jsem slyšel tak je to pěknej krpálek :) - Brněnská desítka
    • K registraci na Brněnskou desítku mě trochu namotivoval bývalý kolega, který se připravuje na Brněnský půlmaraton, který se běží v ten stejný den.

Myslím, že je reálné to vše zvládnout. Do bodu jedna budu počítat i to, co uběhnu v posilovně na páse. V prosinci 2017 jsem šel párkrát do posilovny. Kromě samotného posilování jsem vyzkoušel běžecký pás. Není to tak hrozné jak jsem si vždy myslel, ale déle než 40-45 minut na něm zřejmě nevydržím - nudím se :)

Sám jsem zvědav jak mi to letos půjde a zda splním všeshny stanovené cíle. Doufám, že až budu v procinci psát zhodnocení, bude pozitivnější než to loňské :)

Komentáře